Schimbări la BAC și Evaluarea Națională: 40% dintre subiecte vor fi TIP GRILĂ!

116

Testele grilă au fost introduse la examenele naționale de la finele claselor a VIII-a și a XII-a din acest an şcolar. 40% dintre subiecte vor fi itemi obiectivi, în acest fel ministerul considerând că reduce diferența de decalaj dintre punctajele lucrărilor corectate inițial și cele după contestații.

Ministerul Educației a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât toate subiectele de la BAC și Evaluare vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă. Confirmarea a venit din partea președintelui Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, Marian Șuță, iar modificarea se va pune în practică din acest an şcolar.

Cum la unele discipline erau deja itemi obiectivi (socio-umane, geografie), ministerul a decis introducerea subiectelor de tip grilă și la română, matematică și istorie.

“S-a considerat că, în felul acesta, se va reduce diferența în notele obținute de elevi la contestații. Au fost cazuri unde diferența dintre evaluarea de la examen și cea de la contestație a fost destul de mare. Introducând acești itemi obiectivi, se mai reduce decalajul de punctaj“, a explicat pentru Edupedu.ro președintele CNEE – instituția din subordinea Ministerului Educației care concepe toate subiectele de examen.