Iordache: dacă eram ministru al Justiţiei, în trei luni de zile deciziile Curţii le implementam

47

Deputatul de Olt Florin Iordache a declarat că este necesară o evaluare a ministrului Justiției și îi reproșează nearmonizarea legislației cu deciziițile Curții Constituționale.

“Eu, dacă eram ministru al Justiţiei, în trei luni de zile vă asigur că măcar deciziile Curţii le implementam. Prin ordonanţe, prin ne-ordonanţe, cu lume în stradă, cu lume în casă, deciziile Curţii trebuiau implementate. Ne-a luat enorm de mult, enorm de mulţi oameni suferă şi este anormal din punctul meu de vedere ca nişte oameni nevinovaţi, pe o legislaţie strâmbă şi nepusă în concordanţă cu decizia Curţii, să aibă de suferit”, a spus Iordache.

Deputatul PSD îi reproșează ministrului Toader că nu a implementat legislația care viza armonizarea cu deciziile Curții, lucru care ar trebuit făcut, în opinia sa, încă de anul trecut.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, fost ministru al Justiţiei, a declarat recent că şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va fi evaluat “exact” cum a fost evaluat procurorul general, Augustin Lazăr.