Operațiune MONSTRU – Descinderi în 12 județe

265
Imagine cu rol ilustrativ

Poliţiştii au descins, astăzi, la  69 de adrese din 12 judeţe şi municipiul Bucureşti, la sediile mai multor firme şi locuinţele a 56 de persoane bănuite că au cauzat creat un prejudiciu de peste 21.000.000 de euro statului german. Activităţile se desfăşoară împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale.

Echipe comune de anchetă compuse din poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, fac percheziţii la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală.

Percheziţiile se desfăşoară în judeţele Cluj, Alba, Arad, Argeş, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum şi în municipiul Bucureşti, la adresele persoanelor bănuite şi ale societăţilor comerciale administrate de acestea.

De asemenea, sunt puse în executare 56 de mandate de aducere a persoanelor cercetate în cauză.