Slatina, fără gaze de ieri, cu hrană rece, apă rece și frig

361

De ieri, de la ora 17.00, Slatina a rămas fără gaze. Rămași fără sursă de încălzire și neputând utiliza aragazul pentru a găti, slătinenii se descurcă așa cum pot. La căminele de copii bate vântul, educatoarele anunțând că nu pot asigura masa de prânz. Probleme sunt și la căminele de bătrâni.

 

Hrană rece sunt cuvintele la modă de ieri în Slatina. O avarie la o magistrală de transport a Transgaz a lăsat municipiul fără gaze de joi după-amiază, ora 17.00. Distrigaz Sud Reţele estimează că alimentarea va fi reluată astăzi, abia tot în jurul orei 17.00, așa că slătinenii se descurcă fiecare cum pot. Fără căldură, apă caldă sau posibilitatea de a găti, oamenii au luat cu asat supermarketurile.

Dacă la Spitalul Județean Slatina s-a apelat la buteliile de rezervă, căminele de bătrâni oferă hrană rece, iar la căminele de copii bate vântul, educatoarele transmițând că nu pot oferi masa de prânz.

Afectate sunt și firmele de pe platforma industrială a Slatinei, dar și agenții economici cu livrări la domiciliu sau restaurantele, covrigăriile,etc.

Sunt afectați aproximativ 28.000 de clienți, casnici și non-casnici, furnizorul de utilități atenționând că După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugați să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice și, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.