Eseurile sau creaţiile artistice inspirate de o operă a lui Eugen Ionescu, premiate de Primăria Slatina

292

Premii mari pune în joc şi anul acesta Primăria Slatina pentru elevii creativi ai municipiului. Administraţia locală a făcut public regulamentul de organizare a celei de-a VII-a ediţii a Concursului de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, pregătind astfel elevii claselor V-XII de competiţie.

14 noiembrie – 4 decembrie este perioada în care în Slatina primăria, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi unităţile de învăţământ cu clase gimnaziale şi liceale de pe raza municipiului, organizează pentru al şaptelea an Concursul de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Regulamentul a fost aprobat de aleşii locali în şedinţa de Consiliul Local trecută, fiind de asemenea aprobată şi suma de  20.000 lei.

La concurs se port înscrie toţi elevii din clasele V-XII din unităţile de învăţământ din municipiul Slatina. Activitatea culturală extrașcolară este derulată pe două secțiuni şi își propune dezvoltarea abilităților de comunicare a tinerei generații prin transpunerea într-o manieră personală a operei marelui dramaturg slătinean Eugen Ionescu. Prima secțiune a manifestării este reprezentată de un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu. A doua secțiune a manifestării este reprezentată de un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator în care elevii trebuie să imagineze și să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită. În cadrul fiecărei secțiuni, tematica de concurs este diferențiată pe două niveluri stabilite în funcție de stadiul de pregătire a elevilor:  Nivelul I – elevi din clasele V-VIII; Nivelul II – elevi din clasele IX- XII.

Înscrierile se vor face până pe data de 14 noiembrie inclusiv, până la ora 09:00. În intervalul 14 noiembrie – 27 noiembrie 2018, elevii vor studia tematica de concurs și vor realiza eseurile și creațiile artistice vizuale, iar pe data de 28 noiembrie, între orele 8:00 – 12:00, directorii unităților de învățământ vor depune la sediul Primăriei municipiului Slatina toate lucrările concurenților. În intervalul 29 noiembrie – 04 decembrie se vor evalua de către juriu lucrările literare și creațiile artistice, între 29 noiembrie – 04 decembrie va fi perioadă de evaluare prin vot electronic (like-uri) pentru premiul de popularitate (se va acorda în funcție de numărul de like-uri primite doar din România), pe data de 5 decembrie vor fi publicate pe pagina de facebook punctajele atribuite de juriu pentru fiecare lucrare, iar pe data de 6 decembrie vor fi anunțaţi câștigătorii.

Pentru fiecare nivel de vârstă vor fi premianți patru elevi din cadrul unei secțiuni:

  •  Premiul 1 – 1.000 lei
  •  Premiul II – 600 lei
  •  Premiul III – 400 lei
  •  Premiul de Popularitate – 200 lei