Astăzi se anunță rezultatele selecției la Școala Olimpicilor

92

Sute de elevi din Olt cu rezultate deosebite la învățătură care doresc să se pregătească special anul acesta pentru olimpiade și concursuri școlare și să facă parte din elita învățământului oltean așteaptă astăzi rezultatele selecției în cadrul Centrului Județean de Excelență Olt.

Centrul Județean de Excelență Olt organizează în această perioadă selecția cursanților noului an școlar. Pe lângă cursanții reînscriși, au avut posibilitatea de a se înscrie să urmeze Școala Olimpicilor elevi cu rezultate bune la învățătură care doresc să se pregătească la anumite discipine mai mult decât prevede programa școlară. Zeci de elevi au avut oportunitatea de a fi admiși direct, în baza rezultatelor școlare, alții au susținut testare sâmbătă, 29 septembrie.

La selecția de la Slatina au susținut testare 327 de elevi, pentru disciplinele: matematică, informatică, limba română, istorie, fizică, cultură civică, geografie și biologie. La Corabia au susținut testare 52 de elevi, la disciplinele matematică și informatică, iar la Caracal 56 de elevi, la limba română și matematică. În total, 435 de elevi au susținut testări, rezultatele parțiale fiind așteptate astăzi.

Pe 4 octombrie se vor afișa rezultatele finale, pe 5 octombrie componenții grupelor, cursurile la Centrul Județean de Excelență Olt fiind începute pe 6 octombrie.