Marșuri în cinci orașe din Olt, organizate de Episcopie, pentru susținerea Referendumului pentru familie

165

Pe 6 și 7 octombrie, românii sunt chemați la urne să voteze revizuirea Constituției, în sensul introducerii explicite a sensului termenului de soți prin înlocuirea lui cu sintagma “un bărbat și o femeie”. Pentru ca toți creștinii să-și dea acordul prin vot, Episcopia Slatinei și Romanaților a demarat o campanie pro referendum, organizând marșuri de susținere în cinci orașe din județul Olt.

Începând de duminică, 30 septembrie, și până pe 4 octombrie, Episcopia Slatinei și Romanaților pornește o campanie stradală de informare a cetățenilor cu privire la importanța votului pe care-l vor da pe 6 și 7 octombrie la referendumul pentru familie, organizând marșuri în cinci orașe din județ.

„Întrucât Biserica noastră sprijină în mod natural demersul Coaliției pentru Familie privind revizuirea Constituției României, în vederea înlocuirii termenului “soți” cu “un bărbat și o femeie”, deoarece această inițiativă cetățenească promovează spiritul învățăturilor creștine și al valorilor fundamentale românești privind familia, ocrotirea și creșterea copiilor, Episcopia Slatinei și Romanaților va organiza, în Slatina, Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești-Olt, începând cu orele 16.00, marșuri de susținere a REFERENDUMULUI din 6 și 7 octombrie. Pe această cale, adresăm rugămintea către toți cei care împărtășesc același crez să sprijine acest demers de revizuire a Constituției României, alăturându-ni-se la marș și mergând apoi să voteze cu “DA” la Referendumul din 6 și 7 octombrie”, anunță Episcopia.

Marșurile se vor organiza astfel:

  • SLATINA, Duminică 30 septembrie (loc de întâlnire – Esplanada “Oltul”);
  • CARACAL, Luni 1 octombrie (loc de întâlnire – Biserica “Sfinții Apostoli” din Bvd. N. Titulescu);
  • CORABIA, Marți 2 octombrie (loc de întâlnire – Catedrala “Sfânta Treime”);
  • BALŞ, Miercuri 3 octombrie (loc de întâlnire – Biserica “Sfinții Apostoli” – de lângă pod); DRĂGĂNEŞTI-OLT, Joi 4 octombrie (loc de întâlnire – Primărie