Profesorii olteni, cursați GRATUIT, pe fonduri europene, pentru a pregăti suplimentar liceenii pentru BAC

196

Inspectoratul Școlar Județean Olt și Casa Corpului Didactic Olt așteaptă profesorii de liceu, care predau discipline la care se susține examenul de bacalaureat, să se înscrie la cursuri gratuite, oferite printr-un proiect cu finanțare europeană, în vederea pregătirii suplimentare a liceenilor pentru a promova Bacalaureatul.

IȘJ Olt și CCD Olt au dat startul înscrierilor profesorilor olteni la programul de formare continuă „Metode inovative de pregătire suplimentară pentru bacalaureat prin dezvoltarea de competențe cheie”. Cursurile sunt oferite gratuit, în cadrul activităților de sustenabilitate a proiectului „EduBac – Educație europeană pentru un bacalaureat de succes”.

“Programul se adresează profesorilor din învățământul liceal care predau discipline la care se susține examen de bacalaureat, are durata de 40 de ore și se va desfășura integral on-line. Module: Disciplina 1 – Instrumente educaționale on-line, Disciplina 2 – Dezvoltarea competențelor cheie folosind softuri educaționale specifice. Pentru înscriere accesați link-ul  https://goo.gl/forms/KcXkIEhDjjycdsB52“, anunță IȘJ Olt.

Anul acesta, în sesiunea din vară, procentul de promovabilitate a fost la nivel județean de 66,62%, cel mai mare obținut de liceenii olteni în ultimii ani. Tot cel mai mare procent obținut în ultimii ani s-a înregistrat și în cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate- peste 35%.