Doi meșteri populari olteni, premiați la Târgul Olarilor din Sibiu

420
Ceramica de Vădastra, realizată de Cococi

Creațiile meșterilor olari Ionel Cococi și Ștefan Trușcă, realizate folosind tehnica arhaică, au impresionat juriul de specialiști la Târgul Olarilor 2018, oltenii fiind premiați în cadrul a două secțiuni importante.

Peste o sută de tarabe au fost amplasate de meșteri populari veniți din toate colțurile țării, precum și din Republica Moldova și Ungaria, în Piața Mare a Sibiului la ”Târgul Olarilor” 2018. Olăritul din Oboga și Vădastra a stat la loc de cinste, participanți fiind meșterii Ștefan Trușcă și Ionel Cococi.

Ediţia 2018 a “Târgului Olarilor” a fost organizată de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, în zilele de 1 şi 2 septembrie, fiind la a 52-a ediție. Organizatorii au acordat premii pe diverse secţiuni celor mai buni olari, iar oltenii nu au plecat cu mâna goală.

Meșterul Ionel Cococi a fost recompensat cu Premiul pentru reconstituirea ceramicii istorice, iar Ștefan Trușcă a primit Premiul pentru promovarea ceramicii utilitare.