Mulți olteni, prinși CRIȚĂ la volan. Printre ei, și o femeie

755

Polițiștii din Olt au întocmit în acest sfârșit de săptămână mai multe dosare penale, după depistarea în trafic a unor conducători auto sub influența alcoolului. Cel mai mare grad de beție depistat a fost de 1,21 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Sezonul nunților este în toi, așa că nu puțini sunt șoferii care, deși sunt conștienți că își pun în pericol propria viață, dar și pe a celorlalți participanți la trafic, consumă alcool și urcă la volan. În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au prins opt șoferi aburiți.

Sâmbătă, polițiștii au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Brastavățu, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Grădinile, având o concentrație 0,72 mg/L alcool pur în aerul expirat, iar pe raza orașului Balș o femeie, de 47 de ani, din localitate, având o concentrație de 0,47 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Duminică, a fost prins pe raza comunei Osica de Sus un bărbat de 25 de ani, cu o concentrație de 0,59 mg/L alcool pur în aerul expirat, pe raza municipiului Caracal un bărbat de 49 de ani, din comuna vâlveană Livezi, cu 0,86 mg./L alcool pur în aerul expirat, iar pe strada Bradului, din municipiul Caracal, un caracalean de 35 de ani- 0,64 mg./L alcool pur în aerul expirat. Tot sub influența alcoolului au mai fost depistați: pe raza comunei Bârza un bărbat de 44 de ani din localitate- 1,05 mg/L alcool pur în aerul expirat, un bărbat de 68 de ani, din comuna Schitu- 0,50 mg./L alcool pur în aerul expirat, precum și un bărbat de 26 de ani, din Slatina-1,21 mg./L alcool pur în aerul expirat.

„În urma acestor activități, în toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.”, arată IPJ Olt care le reamintește șoferilor că un șofer prins la volan cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/L alcool pur în sânge riscă închisoare de la unu la 5 ani sau amendă. Totodată, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie infracțiune, potrivit legii, se sancționează contravențional cu 9-20 de puncte amendă, iar ca măsură complementară conducătorului auto i se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.