O fabrică de pe platforma industrială a Slatinei oferă burse de excelență studențești viitorilor angajați

539

Până pe 31 octombrie, studenții din Slatina care doresc să lucreze în cadrul celei mai mari fabrici din lume a companiei italiene Pirelli pot accesa pentru o bursă de excelență oferită pe parcursul universitar.

Burse lunare, practică plătită, posibilitatea realizarii proiectului de diplomă în cadrul companiei și un  loc de muncă după absolvire sunt beneficiiile pe care le oferă Pirelli Slatina studenților care doresc să urmeze o carieră în cadrul producătorului de anvelope premium.

Programul “Bursele de excelență Pirelli” 2018 se adresează studenților aflați în anul I de studiu, de preferat din municipiul Slatina, care urmează cursuri la zi în regim bugetar sau cu taxă la facultăți de profil tehnic (Inginerie Electrică, Electronică, Telecomunicații, Tehnologia Informației, Automatizări, Energetică, Automatică și Calculatoare, Inginerie Mecanică, Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, Mecatronică, Știința și Ingineria Materialelor. Alte condiții impuse sunt ca viitorii bursieri să nu fie incluși în alte programe de burse private (fac excepție bursele de merit și cele sociale oferite de unitățile de învățământ), să nu lucreze la o altă companie pe perioada primirii bursei, să fie de acord să semneze un contract de bursă privată și să fie de acord să se angajeze în Pirelli Tyres România după absolvire și să lucreze în cadrul companiei pentru o perioadă egală cu numărul de ani universitari pentru care au primit bursa.

Tinerii care urmăresc ca pe perioada facultății să ușureze contribuția financiară a părinților și să aibă la absolvire garanția că își găsesc un loc de muncă pot accesa până la finele lunii octombrie pentru bursa Pirelli. Oferta companiei constă în: bursa lunară în valoare de 1.200 lei timp de 9 luni pe an, pe durata întregului parcurs universitar, sub condiția reînnoirii anuale, în funcție de rezultatele foarte bune academice obținute la sfârșitul fiecărui an universitar și menținerea tuturor celorlalte condiții de eligibilitate; posibilitatea efectuării stagiului de practică de vară remunerat în cadrul companiei; posibilitatea realizării proiectului de diplomă în cadrul companiei; un loc de muncă, după absolvire, conform pregătirii profesionale şi diplomei de licență obținute.

Candidații selectați vor fi invitați să participe la un interviu online sau individual și/sau centre de evaluare, în perioada 1- 15 noiembrie. Lista cîștigătorilor Programului „Bursele de excelență Pirelli” se va afișa pe site-ul companiei, iar contractul de bursă privată se va semna de către beneficiari în termen de maxim 15 zile de la data publicării listei cîștigătorilor.

Pirelli Tyres a investit în România din anul 2005 și până în prezent peste 555 milioane de euro, ducând la crearea a peste 2.200 de locuri de muncă în cadrul fabricii de anvelope de la Slatina. Compania a anunţat investiţii suplimentare în capitala Oltului de aproximativ 200 de milioane de euro, până în anul 2021.