Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile. Revoltă în PNL

67

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile deputatului PSD Carmen Mihălcescu, vicepreşedinte al forului legislativ, pentru data de 20 august.

Vestea a fost primită cu nemuțumire de reprezentanții PNL.

Ei susțin că Dragnea era obligat să să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului, ca urmare a solicitărilor opoziției, care vrea constituirea unei comisii de anchetă privind evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei.

“PNL a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei (20 – 24 august), solicitarea fiind semnată de 114 deputaţi (PNL, USR şi PMP – n.r.) în data de 14 august. Domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, avea obligaţia să convoace o sesiune extraordinară conform prevederilor regulamentului.

Nu a făcut-o, ba mai mult, astăzi, îşi deleagă atribuţiile doamnei Mihălcescu şi suntem anunţaţi că se face o şedinţă de Birou permanent. Noi credem că PSD şi Liviu Dragnea încearcă să împiedice convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei pentru că din acţiunile pe care le-a desfăşurat nu a dorit, practic, convocarea. Obligaţia convocării revine preşedintelui la solicitarea unei treimi dintre deputaţi, formularea fiind absolut regulamentară. (…) Dragnea a călcat în picioare Regulamentul şi continuă să se comporte, aşa cum ne-a obişnuit până acum, ca pe moşia PSD”, a spus viceliderul grupului PNL, Dan Vîlceanu..

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor este în desfăşurare, pe ordinea de zi aflându-se solicitarea PNL, USR şi PMP de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor în perioada 20-24 august.

Vîlceanu a adăugat că pentru sesiunea extraordinară, Opoziţia a cerut constituirea unei comisii de anchetă privind evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei şi o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Sursa: Pro TV Agerpres