AJOFM Olt caută căpșunari, 550 femei și 200 cupluri, pentru doi angajatori spanioli

198

Doi angajatori spanioli caută, prin intermediul rețelei Eures, 550 de femei și 200 de cupluri pentru munca sezonieră în agricultură, la recoltat de căpșuni, Campania 2019. Oferta este promovată prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, datele selecției nefiind încă stabilite.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Olt, promovează ofertele a doi angajatori din Spania pentru munca sezonieră în agricultură pentru recoltarea căpşunilor, campania 2019. Angajatorii nu solicită experiență, primul oferind 150 locuri de muncă pentru femei, iar al doilea 800 locuri de muncă, dintre care 400 locuri pentru femei şi 400 de locuri pentru cupluri.

Pentru prima ofertă, contractul de muncă este de aproximativ 3 luni și se va derula în perioada 1 februarie – 31 mai 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 ore/săptămână împărţite în 6 zile, ziua liberă poate fi în oricare zi a săptămânii. “Perioada de probă este de 15 zile. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, contribuţiile datorate fiind: impozit pe venit = 2% şi asigurare socială = 113 euro/lună. Cazarea este gratuită, iar lucrătorul va plăti 1 euro/zi reprezentând plata utilităților. Selecţia va fi organizată în Moldova. Termenul limită pentru aplicare este 20 noiembrie.”, anunță Elena Țane, consilier Eures în cadrul AJOFM Olt.

Pentru oferta de 800 de locuri de muncă, durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 minute/săptămână împărţite în 6 zile, ziua de odihnă nu este neapărat duminica. “Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: impozit 2%, asigurare medicală = 113 euro/lună. Perioada de probă este de 15 zile. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților). Selecţia va fi organizată în regiunile României: Sud şi Sud-Vest. Termenul limită pentru aplicare este 15 decembrie.”, explică Elena Țane.

Pentru ambele oferte, data și locația burselor vor fi comunicate ulterior. Angajatorii plătesc transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariu. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este plătită de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Oltenii care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt din Slatina, strada Prelungirea Crişan, nr. 2, tel. 0249/411002.