Ansambluri din 11 state, la Festivalul Internațional Peștișorul de Aur. România, reprezentată și de un ansamblu oltenesc

53

Ansambluri folclorice din 11 județe ale României, dar și din alte 10 state, participă la sfârşitul acestei săptămâni la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii „Peştişorul de aur” de la Tulcea. Printre ansamblurile românești participante se numără și un ansamblu oltenesc.

Ansamblul Mugurașii Brâncovenilor, al comunei Brâncoveni, participă la singurul festival de folclor din România inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO. Oltenii nu vor evolua doar pe scenă, ci vor participa la parada portului popular, prezentând cu mândrie costumul autentic oltenesc, și vor evolua în cartierele din Tulcea astăzi și mâine în spectacole demonstrative stradale.

La cea de-a 26-a ediție a festivalului participă ansambluri folclorice din România, Italia, Franţa, China, Ucraina, Macedonia, Georgia, Slovacia, Serbia, Bulgaria şi Cipru.