Grevă generală în unitățile de tineret și sport din toată țara; la Olt doar pentru 2 angajate

63

Salariații unităților din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului au intrat de astăzi în grevă generală, pe termen nelimitat. În Olt, doar doi angajați din cei 12 ai DJTS Olt sunt în grevă, ceilalți nefiind membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, ci ai Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Deși cu doar 16% din personal care-și cere drepturile, și Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Olt se alătură de astăzi protestelor de la nivel naţional. 2 din cei 12 angajați au intrat în grevă generală, cea mai mare nemulţumire fiind cea legată de diferenţele salariale.

Sindicatul Național Sport și Tineret afiliat BNS a declanșat acțiunile de protest pe 27 iulie cu grevă de avertisment, salariații protestând timp de 2 ore în fața propriilor instituții. La fel s-a procedat și pe 2 august, când pe lângă protestul din unități 300 de persoane au participat la un  miting d eprotest la minister și un marș spre Guvern, iar de astăzi s-a decis încetarea totală a activității în Sport și Tineret până la soluționarea revendicărilor.

Nemulțumiții reclamă: salarii diferite pentru funcții similare; lipsa de personal și supraîncărcarea cu sarcini a angajaților existenți; 70% dintre salarariați au venituri de 1.300 de lei net fără diferențiere în funcție de studii, funcții, răspundere sau complexitatea muncii; nu se acordă sporul/gradația de vechime; nu este plătită munca în zilelele de sâmbătă, duminică și sărbătoare legală și nici munca suplimentară; nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național, etc.