GALERIE FOTO/ Cultivau cannabis pe arac, printre porumbi, la Tufeni și vindeau în București, Slatina, Craiova, Tîrgu-Jiu şi Filiaşi

5694

4 olteni au fost reținuți după ce Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat o adevărată cultură de cannabis la Tufeni, satul Stoborăști, și numeroase recipiente susceptibile a conține droguri de mare risc.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – B.T. Olt,  ajutați de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, au efectuat ieri 3 percheziții pe raza localității Tufeni, la locuințele unor persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri de risc.

„În urma percheziţiei domiciliare, polițiștii au ridicat 31 de plante de cannabis, 72 de comprimate susceptibile a fi droguri de mare risc, recipiente ce conţin seminţe şi  influorescenţe de cannabis, ţigarete confecţionate artizanal, 5 telefoane mobile și un cântar electronic. Patru persoane, cu vârste cuprinse între 53 și 63 de ani, au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.”, arată IPJ Olt.

Ivaşcu Florin, Lupu Valerică, Anghelescu Mihăiţă şi Barbu Marian sunt bănuiți că din 2017 și până în prezent ar fi cultivat și comercializat cannabis în oraşele București, Slatina, Craiova, Tîrgu-Jiu şi Filiaşi, primind sume cuprinse între 40 – 50 lei/gram. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au depistat un bărbat, de 18 ani, din localitatea Nicolae Titulescu, care, în aceeași perioadă, ar fi comercializat cannabis provenit de la aceștia.

„În urma administrării probatoriului în cauză, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de 4 persoane.  Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.”, mai arată IPJ Olt.