Tabără de creativitate teatrală GRATUITĂ pentru liceenii câștigători ai Festivalului „Dialogul absurZilor…?”

83
Clubul de teatru Prometeu

15 elevi de liceu din Olt, membri ai trupelor de teatru câștigătoare ale Festivalului de Teatru pentru Liceeni „Dialogul absurZilor…?”, ediția 2017, și-au început astăzi “aventura” în tabăra de creativitate oferită gratuit, drept recompensă, de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt.

Începând de astăzi și până pe 8 august, liceeni cu talent actoricesc care au impresionat juriul festivalului de teatru organizat în cadrul Zilelor Eugen Ionescu își petrec vacanța într-un cadru magic, în care vor avea posibilitatea să afle mai multe despre lumea magică a teatrului, să descopere secrete ale meseriei. După ce timp de șase zile, în perioada 16- 22 iulie, micii actori din mediul rural din județul Olt, elevi de gimnaziu, premianți ai Festivalului rural de teatru pentru copii, au participat la o tabără de creativitate teatrală, recompensă oferită de CJ Olt și CJCPCT Olt, acum a venit rândul liceenilor. Tabăra are loc în localitatea Căciulata, jud. Vâlcea, cu denumirea ,,Dialogul absurZilor…? ”

Participă 15 liceeni, membri ai trupelor REGE (CN Radu Greceanu Slatina): Andreea Țugulan, Andrei Iordache, Ioana Nicolescu, Alexandru Dabu; C.N.ION MINULESCU SLATINA: Violeta Florița; L.P.S : Alexandra Butoi, Amalia Ivașcu; LICEUL TEORETIC PETRE PANDREA BALȘ: Dumitra Alexandra, Dincă Miruna, Cazan Karolla; PALATUL COPIILOR SLATINA: Iordana Emilia Georgiana; OSICA DE SUS- LICEUL I.GHE.ROȘCA: Geana Ciro, Fănuța Georgiana Zoica, Stanciu Bianca Maria, însoțiți de profesorul Tina Morăreț, împreună cu invitații de specialitate.

“Tabăra va cuprinde cinci zile de întâlniri, dedicate jocurilor formale și informale, între participanții taberei teatrale (elevi, profesori, îndrumători ) și profesioniștii genului dramatic invitați, conform protocolului de colaborare. Ultima zi va aduna rezultatele atelierelor într-un spectacol-concurs inedit, bazat pe exprimarea scenică a informațiilor asumate. Participanții vor fi provocați să realizeze temele stabilite în cadrul atelierelor teatrale (exercițiile și aplicațiile) în spațiile naturale oferite de locul în care se va desfășura tabăra. Pe perioada desfășurării taberei se pot organiza o serie de audiții de teatru radiofonic pentru copii. Audițiile vor fi folosite pentru a determina activarea creativității elevilor prin exerciții de desenare sau descriere de personaje. Activitățile de dimineață se vor desfășura în cadrul programului de audiții și desene, discuții, exerciții și aplicații, iar cele de după amiază vor fi dedicate studiului de text și descifrărilor urmate de soluţii provocate de tema propusă. La sfârșitul perioadei de tabără (ultima zi), va avea loc un spectacol cu realizările din cadrul activităților, ocazie în care participanții vor fi premiați, în funcție de prestația fiecăruia. Activitățile ATELIERELOR DE CREATIVITATE TEATRALĂ vor fi filmate integral, pentru a fi înmânate participanților ca document final al cursurilor de teatru.”, anunță Ristina Baboi, consultant artistic CJCPCT Olt.

C.J.C.P.C.T.C.Olt asigură participanților în tabără transportul, masa, cazarea, precum și recuzita necesară desfășurării activităților culturale din cadrul taberei.

Destre tabăra elevilor de gimnaziu:

Câștigătorii Festivalului rural de teatru, premiați cu o tabără de creativitate la Căciulata. Regizorul Mihai Lungeanu le-a dezvăluit secrete ale meseriei