Darius Vâlcov a bătut cu pumnul în masă: reproșuri dure la adresa miniștrilor

179

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, le-a reproșat miniștrilor, într-o discuție informală desfășurată luni la Guvern, că nu au cheltuit sumele alocate din buget pentru investiții în proiectele de dezvoltare, au declarat surse guvernamentale.

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat pe miniștri, luni dimineață, la Guvern, pentru o ședință informală pe tema viitoarei rectificări bugetare. Surse guvernamentale au declarat că premierul a stat aproximativ 10 minute la întâlnire, după care discuția a fost condusă de consilierul acesteia, Darius Vâlcov.

Potrivit surselor citate, Vâlcov le-a reproșat ministerelor că nu au demarat sau au demarat cu întârziere procedurile de achiziții pentru proiectele de dezvoltare, deși au cerut, înainte de aprobarea bugetului de stat pe 2018, o majorare față de sumele primite în 2017.

În replică, miniștrii prezenți la întâlnire și secretarii de stat și directorii care au participat în locul miniștrilor absenți, i-au transmis lui Vâlcov, la întâlnirea informală, că au așteptat simplicarea legislației privind achizițiile publice, demers realizat de Guvern la sfârșitul lunii mai printr-o Ordonanță de Urgență.

Una din propunerile avansate de Vâlcov la întâlnirea informală cu miniștrii a fost ca membrii Executivului să-și asume, ”inclusiv prin semnătură”, o țintă privind cheltuirea fondurilor alocate prin bugetul de stat, au mai declarat surse guvernamentale.

Discuțiile despre prima rectificare bugetară pe anul 2018 vor continua luni seară, la Guvern, au mai precizat sursele citate.