Sute de metri cubi de lemne, confiscate de polițiști. Au tăiat mai mult decât au scris în acte

179

Polițiștii olteni au prinși în trafic un bărbat transportând lemne fără documente legale și au identificat două societăți având pe stoc alte cantități decât în acte, în ultimele două zile. Amenzile aplicate se ridică la 15.000 de lei.

 

Sprijiniți de reprezentanții  Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea – Garda Forestieră Județeană Olt, pe 25 și 26 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul Ordine Publică și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa au efectuat mai multe controale pe linia transportului și comercializării materialului lemnos.

Miercuri, ora 00:05, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Strejești, a fost oprit pentru control un ansamblul de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculate în județul Vâlcea, condus de un bărbat, de 28 ani, din comuna Mălaia, județul Vâlcea, care transporta material lemnos fără a deține documente legale. „În urma măsurătorii preliminare, efectuate de către reprezentanții Ocolului Silvic Slatina, a rezultat cantitatea de 13,39 m3 lemn, esență fag și carpen, fasonat, care a fost lăsat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Slatina, urmând ca, la finalizarea inventarului, să procedeze sancționarea contravenționale a societății expeditoare, conform Legii 171/2010 M.”, arată IPJ Olt.

Tot pe 25 iulie, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Pietroșani, județul Argeș – punct de lucru municipiul Slatina, s-au constatat diferențe între stocul scriptic și cel faptic. Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5000 lei. Potrivit poliției, a fost confiscată cantitatea de 5,34 m3 lemn foc fag, în valoare de 745,20 lei și confiscată „faptic” 5,38 mc cherestea rășinoase, în valoare de 4304 lei.

Tot diferențe între stocul societății și cel din acte au fost constatate și ieri, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în județul Argeș – Punct de lucru municipiul Slatina. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei și confiscată valoric cantitatea de 209,49 m3 cherestea rășinoase, în valoare de 139.939,32 lei.