GALERIE FOTO/ Intervenții în forță la Baza Deveselu: incendiu, pachete suspecte și arestări- exercițiu româno-american

382

Marinarii de la facilitatea de sprijin naval Deveselu au executat ieri primul exercițiu Shield 18 cu implicare de  forţe ale comandamentului american din Europa, Africa și Asia de Sud-Vest și entități militare românești din tot sudul României.

A fost zarvă mare ieri în Baza Nato de la Deveselu, unde soldații americani și români au desfășurat un exercițiu de operare de urgență.„Shieldex 18 este prima forță de protecție, un exercițiu de operare de urgență efectuat la baza militară a 99-a română și NSF Deveselu care cuprindeau active de la comandant, de la comandamentul marinei din Europa, Africa și Asia de Sud-Vest și entități militare române din sudul României. Exerciţiul a oferit posibilitatea ca cele două armate să practice proceduri critice de urgenţă şi să surprindă lecţiile învăţate”, au dezvăluit reprezentanței bazei pe pagina de socilaizare Naval Support Facility Deveselu.

Exercițiul a vizat intervenția în cazul unui incendiu, cu participarea pompierilor de la Slatina și Caracal, imobilizarea unor suspecți care ar fi plasat pachete suspecte într-un autoturism, folosirea armamentului.

Antrenamentul a urmărit integrarea în subunităţi mixte şi modul de răspuns în situaţia unui atac armat asupra instalaţiilor militare.