O elevă din Caracal, finalista Oxford for Romania Summer School

557

Colegiul Național „Ioniță Asan” Caracal se poate lăuda și anul acesta cu singura finalistă din Olt și printre cei 24 din țară la Școala de vară multidisciplinară ”Oxford For Romania”.

Ana Maria Dumitru, elevă în clasa a XI-a la CN Ioniță Asan Caracal se numără printre cei peste 640 de elevi români care au aplicat pentru programul Oxford for Romania Summer School. Ea a ajuns printre cei 100 de elevi invitați la interviu și a reușit să fie finalistă. Este singura olteancă ce figurează pe lista celor 24 de elevi români care vor participa la Școala de vară multidisciplinară ”Oxford For Romania”, o provocarea lansată liceenilor olteni, de clasele a X-a sau a a XI-a, de a cunoaște pentru o săptămână mediul universitar din Oxford, organizatorii susținând costurile financiare. Pentru liceul caracalean, reușita Anei Dumitru vine după ce anul trecut, printre cei 20 de elevi selectați din cele 430 de aplicații, s-a numărat tot o elevă a liceului: Bianca Ion.

Școala de vară se dorește pentru elevii participanți o experineță inedită, care să le schimbe percepțiile și să le lărgească orizontul, să-i determie să aibă altă viziune despre propriul viitor, despre cariera de urmat, să cunoască și un alt sistem educațional și, de ce nu, să devină mai implicați în comunitățile locale.

Aceasta este cea de-a treia generație de liceeni ce vor ajunge la Oxford, între 25 august și 2 septembrie. Elevii vor participa la ateliere și cursuri într-o varietate de domenii, de la astrofizică și neuroștiințe, până la cultură politică și orientare în carieră, activități sociale și artistice, excursii, dezbateri, etc. susținute voluntar de români care studiază și lucrează în Oxford și Londra.