Elevii de la “Mihai Viteazul” Caracal, cei mai buni oratori din țară

321

Cele două loturi de olteni- echipajul de începători și cel de avansați- s-au întors acasă cu premii mari de la Olimpiada națională Tinerii dezbat, mai mulți elevi situându-se în topul celor mai buni vorbitori.

Și anul acesta Oltul înregistrează rezultate bune la faza națională a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, ce a avut loc la Piatra Neamț, în perioada 9-15 iulie. “Avansații”, echipajul de la Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal, coorodonat de prof. Marinela Șarîngă, care au reprezentat Oltul și anul trecut, ocupând locul II, au mai urcat o treaptă, anul acesta ocupând prima poziție. La Secțiunea Începători, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, profesor coordonator Valeria Badea, a ocupat locul III.

În topul celor mai buni vorbitori se situează următorii elevi din cele două echipaje ale județului Olt: Ioana Profeanu (Secțiunea Începători, Locul I), Tatiana Moț (Secțiunea Începători, locul al II-lea), Adriana Pălcău (Secțiunea Avansați, locul al II-lea). Alți trei elevi s-au situat în primii 12 vorbitori la nivel național.

Olimpiada a fost lansată de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, pentru promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, după un format acreditat la nivel internațional.