Șase medalii câștigate de elevi slătineni la „Mathematical Grammar School CUP” din Serbia

246

Prima participare a Oltului la competiția internațională din Belgrad-„Mathematical Grammar School CUP”, concurs la care au participat peste 100 de elevi din 12 țări, a adus județului 6 medalii la informatică, matematică și fizică. Trei din cei patru elevi din Slatina s-au întors cu premii valoroase.

Robert Vădăstreanu- clasa a IX-a Colegiul Național „Radu Greceanu”, Vlad Coneschi- cls. VIII-a Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, Ion Marius Militaru-cls a VII-a, CN „Ion Minulescu” și Dan Borăscu -clasa a IX, Colegiul Național „Ion Minulescu” au reprezentat Oltul la cea de-a VI-a ediție a concursului internațional  MGSCUP 2018 de la Belgrad. Cei patru elevi sunt pregătiți în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Olt de profesorii Aurel Chiriță la matematică, Cristian Miu la fizică și Doru Popescu la informatică, participarea la acest concurs fiind sponsorizată de către Primăria Slatina.

Și, deși au avut competitori elevi din 12 țări, printre care Bulgaria, Germania, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Marea Britanie sau Rusia, slătinenii s-au impus la trei materii, câștigând 6 medalii.

Robert Vădăstreanu a câștigat medalia de aur la informatică, medalia de argint la matematică și medalia de bronz la fizică. Vlad Coneschi a câștigat argint la matematică și bronz la fizică, iar Ion Marius Militaru a câștigat medalia de bronz la matematică.