Sfâșietor! Crește într-o cocioabă, printre șerpi și animale sălbatice

194

Departe de lumea civilizată, într-un colţ al Mehedinţiului, trăieşte un copilaş de şase ani, împreună cu bunica şi tatăl său. Şi-ar dori, ca orice copil de vârsta lui, să privească desene animate, dar coliba bunicii sale nu a fost niciodată racordată la energie electrică.

În timp ce copiii de vârsta lui îşi petrec timpul jucându-se cu tableta ori la calculator, Ionuţ Rafa (6 ani) îşi doreşte să se uite la desene animate, dar nu are televizor. Coliba sărăcăcioasă în care trăieşte cu bunica şi tatăl său nu a fost niciodată racordată la energie electrică fiindcă este departe de vatra satului şi într-o zonă greu accesibilă.

Ne povesteşte în schimb cum se luptă cu balaurii, aşa cum le spune el şerpilor şi viperelor care vin la casa lor. Mama l-a părăsit când avea doar un an, dar bunica îl îngrijeşte cu multă dragoste. Drum blocat Din Iloviţa (Mehedinţi), ajungi cu greu pe un drum de pământ spre Dealul Ţarovăţ, acolo unde se află coliba în care trăieşte Ionuţ Rafa. O altă variantă, mai scurtă, ar fi din Orşova, dar Primăria nu a dat doi bani pe viaţa acestui copilaş şi a blocat drumul. Tatăl şi bunica lui Ionuţ au buletine de Orşova, sunt plătitori de taxe şi impozite, dar asta nu contează în faţa edililor orşoveni. Bunica, o femeie în vârstă, nici nu vrea să se gândească ce ar însemna să aibă nevoie de o ambulanţă. Doar un vehicul de teren poate ajunge la casa lor. La toamnă, Ionuţ va trebui să meargă la şcoală, iar drumul va fi un coşmar.