CJ Olt își ia sediul din „ghearele” Prefecturii. Senatorul Stănescu, autorul legii

326

Imobilul Palatului Administrativ al județului Olt, aflat în prezent în administrarea Prefecturii Olt și fiind declarat bun de interes național va deveni bun de interes public județean și va fi transmis în administrarea instituției care-și desfășoară activitatea aici – Consiliul Județean Olt. Proiectul de lege a fost înregistrat pe 15 mai la Senat pentru dezbatere și propune adoptatea în procedură de urgență.

Senatorul de Olt Paul Stănescu este inițiatorul unei propuneri legislative prin care sediul palatului administrativ al județului Olt și cel al reprezentantei Guvernului în teritoriu să fie despărțite ca administrare. Co-semnatar al proiectului este și senatorul de Olt Renică Diaconescu. Mai exact, imobilul Palat Administrativ din bulevardul AI Cuza, Slatina, sediu rămas în totalitate în folosința CJ Olt, să fie transmis din domeniul public al statului și din administrarea MAI- Instituția Prefectului județului Olt în domeniul public al județului Olt. Clădirea Prefecturii rămâne în domeniul public al statului ca urmare a construirii noului sediu, pe care-l folosește din 2001. Senatorul de Olt își motivează demersul „având în vedere posibilităție CJ Olt de a atrage fondurile necesare prin programe de finanțare externe sau interne care să permită lucrări de reabilitare a clădirii și astfel să fie create condiții corespunzătoare pentru desfășurarea activității acestei autorități publice locale”.

Clădirea CJ Olt

În clădirea Palatului administrativ au funcționat până în 2001 ambele instituții: Prefectura Olt la parter și etajul I, iar CJ Olt la etajele II și III. Clădirea a intrat în administrarea Instituției Prefectului, respectiv a statului, în 1994, odată cu înregistrarea patrimoniului care a aparținut fostului PCR în temeiul Decretului- Lege nr.30/1990.

Propunerea legislativă inițiată de senatorul Stănescu, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, a fost trimisă pe 23 mai pentru punct de vedere la Guvern.