Traian Băsescu renunță la PMP

70
Liderul PMP, Traian Basescu, participa la consultarile privind formarea unui nou guvern, la Palatul Cotroceni din Capitala, miercuri 14 decembrie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Partidul Mişcarea Populară îşi alege sâmbătă, în congres extraordinar, noua echipă de conducere, inclusiv un nou preşedinte, după ce Traian Băsescu şi-a anunţat retragerea din fruntea formaţiunii.

Traian Băsescu a primit titlul de preşedinte de onoare al PMP, la congresul extraordinar, înainte de a fi ales un alt lider în fruntea formaţiunii, scrie Agerpres.

Preşedintele executiv Eugen Tomac l-a rugat pe Băsescu, la congres, să accepte din partea echipei PMP, „din partea inimilor tuturor”, conferirea titlului de preşedinte de onoare al PMP.

„Vreau să ne înţelegem foarte bine, nu este o funcţie, este un titlu. Pentru că în calitate de preşedinte am primit vreo 5 titluri de Doctor Honoris Causa, îl pun şi pe acesta în linie cu acele titluri de Doctor Honoris Causa, trebuie să vă spun că sunt de la universităţi prestigioase. Este un titlu prestigios, dar nu este o funcţie executivă, asta vreau să înţelegeţi toţi. Râmân mereu aproape de PMP şi de obiectivele lui şi s-ar putea să vă vizitez în ţară mult mai des decât până acum pentru că am timp”, a spus Băsescu.