Veste bună pentru oieri de la deputatul Stănescu: se prelungește perioada de valorificare a lânii

66

1 septembrie este 2018 este noul termen până la care oierii pot justifica valorificarea lânii, în vederea obținerii ajutorului de minimis. Vestea bună a fost dată de către deputatul de Olt Alexandru Stănescu, care îi ține la curent pe olteni cu noutățile legislative în domeniul agricol, pe pagina sa de socializare.

Președintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, deputatul de Olt Alexandru Stănescu, a dat o veste bună crescătorilor de oi: termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute a fost prelungit, 1 septembrie fiind termenul limită. Prin actul normativ aprobat la finele săptămțnii trecute, se reglementează definirea perioadei de cerere, respectiv 1 iulie 2017 – 1 septembrie 2018.

ʺA fost necesară prelungirea perioadei de valorificare a lânii și precum și a celei pentru depunerea documentelor aferente având în vedere că pentru obținerea acestui ajutor de minimis crescătorii trebuie să facă dovada comercializării cantităţii de lână și ținând cont de revitalizarea filierei de comercializare a lânii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lânii funcționale sau a unităților de procesare a lânii. În mod corespunzător, se prelungește și termenul până la care Direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 1 octombrie 2018. Reamintim că valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată. Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în țara noastră trebuie să asigure atât sporirea numerică a efectivelor de ovine, dar și creșterea eficienței economice prin valorificarea produselor obținuteʺ, a anunțat deputatul.

La nivelul județului Olt, de ajutorul de minimis vor putea beneficia circa 655 de crescători de oi, numărul de capete ovine fiind de peste 160.000.