FOTO- VIDEO/Un ansamblu oltenesc- mesaj folcloric din Orașul Imnului

173

Pe 9 iunie a fost mare sărbătoare în Orașul Imnului- Bistrița, iar dansul popular oltenesc a fost reprezentat cu cinste de către un ansamblu folcloric, ce a purtat în pași de dans glasul unirii și mesajul imnului, transmis apoi de-o solie până-n Orașul Unirii.

Cu suite și straie oltenești, dansatorii Ansamblului Folcloric „Flori de Romanați” din Dobrosloveni au reprezentat Oltul la Centenarul sărbătorit la Bistrița, orașul Imnului Național. Oltenii noștri au luat cu asalt orașul imnului românesc, susținând reprezentații pe scene amplasate în mai multe zone ale orașului. La Spectacolul- Mesaj din Orașul Imnului au participat actori, coriști și zeci de ansambluri folclorice din toată țara.

Publiée par Lucian Stroe sur dimanche 10 juin 2018

 

Oltenii au fost coordonați de Lucian Stroe, vicepreședinte al Asociației Naționale de Folclor din România, coregraf în cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina. „Glasul Unirii” s-a încheiat cu redactarea unei scrisori patriotice, purtată de o delegație din Orașul Imnului în Orașul Unirii- Alba Iulia.

Sărbătoarea mari Uniri la Bistrița

Publiée par Lucian Stroe sur dimanche 10 juin 2018