Tabără GRATUITĂ pentru elevii de gimnaziu şi liceu, în Ardeal

187

Elevii claselor V-VIII au o ofertă de a petrece GRATUIT în vacanţa de vară şase zile de neuitat într-o tabără din judeţul Alba.

Tabără de istorie şi comunicare, de artă sau de speologie şi fotografie subterană, în regim de gratuitate pentru elevii de gimnaziu şi liceu, este oferta pe care Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Alba a transmis-o Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Astfel, elevii din judeţul nostru care doresc ca în vacanţa de vară să meargă în tabără se pot adresa DJTS Alba, prin trimitere pe e-mail a următoarelor documente: copie după CI/CN, formular înscriere, adeverinţă medicală, acord parental pentru cei sub 18 ani, diplome/adeverinţe/contracte de voluntariat, recomandări în copie, adeverinţă de elev din partea unităţii de învăţământ unde este înscris elevul.

Oferta este pentru Centrul de Agrement Arieşeni, seriiile de tabără fiind 10-16 iulie- de istorie şi comunicare, 20 – 26 august- tabăra de artă şi tradiţie moţească  şi între 28 august – 4 septembrie- tabăra de speologie şi fotografie subterană.

Obiectivele turistice la care elevii pot face drumeţii şi excursii în zona Arieşeni sunt: Gheţarul Scărişoara, Peşera lui Ionele, Peştera Meziad, Peştera Urşilor, Peştera cu Cristale, Muzeul Lemnarului, Cascada Vârciorog, Groapa Ruginoasă, Minele Roşia Montană.