Președintele PNL Slatina a fost DEMIS cu unanimitate de voturi. Află ce i-au reproșat colegii

527

Două luni, atât a rezistat Grabriel Buliteanu în funcția de președintele interimar al PNL Slatina. El a fost revocat astăzi din funcție, cu unanimitate de voturi de către membrii Biroului Politic Județean al PNL Olt. Conducerea organizației a fost preluată de unul dintre cei care au reînființat PNL la nivel județean- doctorul Viorel Dumitrescu.

Luarea în discuție a activității președintelui interimar al PNL Slatina Gabriel Buliteanu s-a făcut la solicitarea liderului organizației județene. Președintele liberalilor din Olt, Liviu Voiculescu, este și cel care a propus schimbarea acestuia pentru lipsă de activitate politică, de implicare în activitatea organizației județene și din lipsă de vizibilitate.

„Da, așa este, începând de astăzi domnul Gabriel Buliteanu nu mai este președinte al PNL Slatina. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii Biroului Politic Județean participanți la ședință. Propunerea de schimbare a domnului Buliteanu mi-a aparținut și a avut la bază lipsa de activitate politică, de vizibilitate și de implicare. Domnul Buliteanu nu a mai participat la ședințele organizației județene de ceva timp. Nu a fost nici astăzi, deși mi-ar fi plăcut. Aș fi dorit să aflu cum de s-a ajuns aici”, a  declarat pentru Realitatea Oltului, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Deși am insistat să aflăm un punct de vedere al fostului președinte interimar al PNL Slatina, Gabriel Buliteanu, nu am reușit. Telefonul a sunat tot timpul, dar în zadar.

Noul lider al liberalilor slătineni, Viorel Dumitrescu ne-a declarat cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cadrul ședinței Biroului Județean Politic al PNL Olt.

,,Eu am fost unul dintre susținătorii lui Gabi Buliteanu. Este un tânăr citit, inteligent, are multe calități, dar îi lipsește ceva. Gabi nu știe să lucreze în echipă. Mai ales într-o echipă politică. Atmosfera în organizație devenise extrem de tensionată,, a afirmat noul președinte de la PNL Slatina.

Vicepreședintele PNL la nivel regional Gigel Știrbu nu a răspuns la telefon pentru a ne prezenta un punct de vedere referitor la demiterea președintelui PNL Slatina, Gabriel Buliteanu. A făcut-o, însă, senatorul Siminica Mirea. Demnitarul a declarat că nu era la curent cu schimbările survenite la nivelul organizației municipale.

„Nu știam, acum aflu ce s-a întâmplat la ședință. Eu nu am putut ajunge la ședință pentru că sunt la București, după cum știți miercuri este activitate în Parlament. Măsura mi se pare una pripită. Domnu Buliteanu se afla la conducerea organizației de puțin timp. Prea puțin pentru a putea reconstrui o organizație așa cum s-a angajat. În plus, cred că acum nu este momentul pentru astfel de decizii interne, ci trebuie să ne concentrăm pe adversarii politici,, , a declarat Siminica Mirea.

Gabriel Buliteanu a devenit președinte interimar al organizației municipale în luna februarie, la propunerea lui Liviu Voiculescu. El a promis atunci că va dinamiza activitatea politică a organizației slătinene și o va înări prin aducerea de membri noi. Neoficial, Buliteanu acceptase revenirea în primele rânduri ale liberalilor slătineni pe considerentul de a fi nominalizat drept candidatul partidului pentru Primăria Slatina.