Un fost deputat de Olt “divorţează” de Băsescu şi revine la PSD

107

PSD compensează trecerile din partid spre noua grupare a lui Victor Ponta cu noi achiziţii. Printre acestea, şi un fost deputat de Olt, plecat în 2009.

Fostul deputat de Olt în legislatura 2004- 2008, ales pe listele PSD (a demisionat în 2005 fiind înlocuit cu Ion Toma) şi reales în 2008 tot pe listele PSD, Valeriu Steriu revine în tabăra social- democraţilor. Deputatul PMP de Călărași a anunţat pe Facebook că pleacă de lângă Traian Băsescu şi revine în PSD şi le-a transmis parlamentarilor PMP proveniţi din UNPR că sunt liberi să înceapă un nou drum politic. Parlamentarul își motivează gestul ca fiind ”necesar pentru a putea să-mi păstrez intacte stima de sine şi respectul”.

PMP a fost părăsit şi de Ion Toma, iar Steriu spune că partidul lui Băsescu nu are viitor.”Totul conduce la o singură concluzie: Prea puţin, prea târziu, prea greşit. Mult prea puţin, mult prea târziu şi mult prea greşit ca să mai poată să existe viitor pentru PMP. Ce urmează pentru mine? Sfârştiul experimentelor şi întoarcerea acasă, din punct de vedere politic. Am aproape un deceniu de experienţă cu proiecte politice aflate în construcţie (UNPR) sau în dezvoltare (PMP), am nenumărate runde de alegeri în care am văzut că şi în politică se adevereşte vorba aceea care spune că nota cel mai greu de obţinut nu e 10, ci 5. În cazul alegerilor, 5%. Aleg, conştient şi responsabil, să-mi aduc aportul la stabilitate în Parlament. Mă întorc în familia mea politică, PSD. Revin în grupul PSD din Camera Deputaţilor”, anunţă Steriu.

Valeriu Steriu a ajuns la PMP în iulie 2016, ca urmare a fuziunii dintre partidul pe care îl conducea, Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) și Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de fostul președinte al României, Traian Băsescu, fiind numit președinte executiv al PMP. În august 2016, după alegeri interne, Valeriu Steriu este ales și președinte al organizației PMP București.