300 de joburi în Austria, prin AJOFM Olt. Se caută cameriste, chelneri și bucătari

160

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt dispune, prin intermediul Rețelei EURES, de 300 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier (bucătar, chelner și cameristă) în regiunea Voralberg din Austria.

„Voralberg este regiunea cea mai vestică a Austriei, fiind cunoscută ca o regiune în care se practică sporturile de iarnă. Diferite pensiuni și hoteluri de 3, 4 sau 5 stele din stațiunile din munții Alpi caută pentru sezonul de iarnă 2018-2019, bucătari, chelneri și cameriste. Oferta de muncă venită prin Serviciul Public de Ocupare austriac (Arbeitsmarktservice-AMS Osterreich) însumează 300 de locuri de muncă, după cum urmează: bucătar 100 posturi, chelner 100 posturi și cameristă 100 posturi.”, anunță Elena Țane, consilierul Eures.

Oltenii cărora oferta le „face cu ochiul” trebuie să se grăbească, termenul limită de aplicare fiind 31 august, însă oferta este valabilă la nivelul întregii țări. Potrivit AJOFM Olt, candidații pentru posturile de bucătari și chelneri trebuie să dețină o diplomă de calificare în domeniu și o experiență de cel puțin un an de muncă și să vorbească limba engleză și/sau germană, iar pentru posturile de cameristă trebuie să aibă experiență de cel puțin un an de muncă independentă și orientată spre servicii și să vorbească limba germană nivel A2. Salariul net este de până la 2.000 de euro/lună, astfel: bucătari-între 1.500-2.000 euro net/lună; chelneri-între 1.500-1.900 euro net/lună; cameriste-între 1.400-1.600 euro net/lună.Contractul de muncă este sezonier (decembrie 2018 — aprilie 2019), iar programul de lucru este de 48 sau de 54 ore pe săptămână.

Cei interesați trebuie să transmită CV—ul model Europass cu fotografie, completat la calculator în limba germană, la consilierul EURES din regiunea Voralberg, Austria Dietmar Muller, la adresa de e-mail: dietmar.mueller@ams.at și doar pentru monitorizare la corina.suciu@sb.anofm.ro. Persoanele cu domiciliul în județul Olt preselectate în urma transmiterii CV-ului, vor fi contactate ulterior de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt pentru a participa la selecția care se va organiza cel mai probabil în luna septembrie, la Sibiu.