Prețurile carburanților s-au majorat! Cu cât s-a scumpit combustibilul în ultimele două săptămâni

72

Preţul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20 de bani pe litru în ultimele două săptămâni, ca urmare în principal a evoluţiei internaţionale a preţului petrolului Brent, care se situează în prezent la un nivel de peste 80 dolari/baril.

Iar scumpirile vor continua, companiile de pe piaţa autohtonă netransferând încă în totalitate în preţ efectul majorării materiei prime, conform analizei specialiștilor.

Vineri, Rompetrol a scumpit atât benzina, cât şi motorina, cu 2 bani pe litru. Astfel, dacă pe 3 mai, la staţia Rompetrol de pe Şoseaua Mihai Bravu un litru de benzină costa 5,56 lei, iar unul de motorină era 5,69 lei, vineri acestea puteau fi achiziţionate de şoferi cu 5,76, respectiv, 5,88 lei pe litru. Cu numai o zi înainte, Rompetrol efectuase o scumpire similară.

În aceeaşi zi, la staţia OMV Petrom de pe aceeaşi Şosea Mihai Bravu, un litru de benzină era tranzacţionat cu 5,7 lei, iar unul de motorină, cu 5,82 lei. Pe 3 mai, la aceeaşi staţie, benzina costa 5,55 lei/l, iar motorina, 5,64 lei/l. Joi, OMV Petrom a scumpit atât benzina, cât şi motorina cu 4 bani pe litru.