Pedagogicul are căutare la Olt: 100 de candidați pe 56 de locuri

188

100 de absolvenți de clasa a VIII-a din județ au susținut zilele acestea probele de aptitudini în vederea admiterii la liceu organizate la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina, pentru profilul de învățător- educatoare.

În perioada 16- 18 mai, absolvenții de gimnaziu care doresc să urmeze mai departe un liceu la profile vocaționale, arte plastice, bilingve sau sportive susțin probele de aptitudini. Printre liceele din Olt unde admiterea se face în urma promovării unor probe de aptitudini se numără și CNV Titulescu Slatina, cunoscut drept Liceul Pedagogic, singurul cu profile de pedagogie și arte plastice.

Pedagogia rămâne în continuare la mare căutare, și anul acesta fiind concurență, în vederea evaluării înscriindu-se cu 44 de concurenți mai mult decât numărul locurilor disponibile prevăzute în planul de școlarizare pentru anul școlar 2018- 2019. Cel mai căutat profil este cel de învățător – educatoare, mulți fiind cei care doresc să urmeze o carieră la catedră. Dacă anul trecut s-au înscris 73 de candidați, anul acesta numărul celor care doresc să fie cadre didactice este de 100. După susținerea probelor de aptitudini, au promovat 89, cei mai mulți picați fiind la dicție- 5 candidați.

Pentru anul școlar următor, liceul are același număr de locuri – 56, pentru două clase. Urmează Evaluarea Națională și, în funcție de mediile obținute, se va face și ierarhizarea admiterii la profilul învățător-educatoare.