Corabia va găzdui conferința anuală a Societății de Științe Matematice din România. Zeci de profesori din țară și străinătate, înscriși cu lucrări

345

Cei mai buni profesori de matematică din țară, dar și din Franța, Republica Moldova și chiar Norvegia sunt așteptați pe 25 și 26 mai  la cea de-a XXII-a Conferinţă Anuală a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România. Evenimentul va avea loc la Corabia.

După ce Oltul a găzduit în 2016 Balcaniada de Matematica pentru Juniori la Slatina, unul dintre profesorii slătineni, Marius Perianu, fiind vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, iar elevii noștri înregistrând performanțe notabile la această disciplină școlară, anul acesta un alt eveniment important se desfășoară în județ. Cea de-a XXII-a Conferință Anuală a Societății de Științe Matematice din România va avea loc la Corabia, în perioada 25-26 mai.

Conferința este organizată în colaborare cu filiala Corabia și în cooperare cu filiala Mehedinți și este dedicată aniversării a 145 de ani de la nașterea lui Gheoghe Țițeica, unul dintre cei mai mari matematicieni ai lumii, și a 125 de ani de la nașterea lui Petre Sergescu, matematician și istoric al științelor, cunoscut pe plan internaţional sub numele de Pierre Sergesco.

Conferința se va desfășura pe trei secțiuni: Cercetare, Problemistică, Didactica Matematică și Istoria Matematicii. Înscrierea la conferință va fi efectuată online până pe data de 19 mai 2018, ora 23:59:59.

În cadrul conferinței vor fi prezentate 6 expuneri invitate ale unor matematicieni din țară și din Franța.

Deja s-au înscrie cu lucrări până acum 29 de matematicieni din Olt, București, Neamț, Dâmbovița, Vrancea, Mehedinți, Argeș, Dolj, Timiș, Buzău, Bihor, Prahova, Cluj, Republica Moldova (Chișinău) și Norvegia (Grong, provincia Trondelag).