Oltul intră deseară sub COD GALBEN de ploi torențiale

458

Meteorologii anunță ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată, județul Olt intrând sub atenționare Cod Galben.

Administrația Națională de Meteorologie  a anunțat de astăzi, ora prânzului, și până mâine la ora 14.00, instabilitate atmosferică accentuată pentru întreaga țară, manifestată prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină, și cu cantitățile de apă ce vor depăși frecvent 15…25 l/mp.

Veștile nu sunt deloc bune pentru olteni, județul nostru intrând sub Cod Galben de cantități de apă importante. Atenționarea meteorologică este valabilă pentru intervalul 15 mai, ora 18.00 – 16 mai, ora 09.00.

“În seara zilei de marți (15 mai) și în noaptea de marți spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.”, atenționează ANM.