Simona Halep și-a zdrobit adversara. Tenismena s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid

46

Liderul tenisului feminin mondial, românca Simona Halep, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro, după ce a învins-o cu 6-1, 6-4 pe Kristyna Pliskova (Cehia).

Simona Halep a ridicat la nouă numărul victoriilor cu surorile Karolina şi Kristyna Pliskova, apropate toate în două seturi, în zece întâlniri, trei succese din tot atâtea meciuri obţinându-le cu jucătoarea cehă mai slab clasată. Un al zecelea triumf poate veni în turul următor, când liderul WTA o poate întâlni pe Karolina, locul 6 WTA, dacă aceasta va trece de americanca Sloane Stephens, locul 9 WTA.

Simona a câștigat autoritar primul setul, reușind să o domine pe Pliskova. Halep a forțat foarte bine pe servicul Pliskovei, unul dintre cele mai bune din circuit, a returnat excelent și a preluat mereu conducerea schimburilor. În plus, deplasarea în teren a jucătoare noastre a fost excelentă și a ales foarte bine când să lovească decisiv.

Setul doi a fost mai echilibrat. Pliskova a jucat mai bine la retur, având cinci mingi de break, dar nu a putut să le fructifice. Simona și-a păstrat ritmul din primul set, nu a făcut greșeli și a dominat majoritatea schimburilor. Singurul break al setului secund a venit la 4-4, iar Halep l-a confirmat după aceea, închizând meciul.