Ultimele demolări la Unitatea Militară pentru a face loc parcului

357

31.923 de mp este suprafața pe care Primăria Slatina va amenaja un parc pe terenul fostei unități militare, pentru a face loc noului proiect urmând a fi demolate cele trei construcții cu o vechime de 105 ani, deteriorate în procent de 80%.

Cele trei pavilioane de le terenul fostei Unități Militare Slatina, construcții date în fucnțiune în 1913, vor fi demolate pentru a face loc noului parc realizat de Primăria Slatina, parte a unui ansamblu multifuncțional ce va mai cuprinde locuințe, grădiniță, servicii, comerț, etc. Astfel, după 105 ani în care au rezistat în incinta fostei Unități Militare de la gară, comandamentul și alte două clădiri, toate trei cu câte un etaj, vor fi făcute una cu pământul. Consilierii locali vor da undă verde pentru demolare în următoarea ședință.

Potrivit expertizei tehnice, construcțiile au durata de funcționare expirată, acestea aflându-se într-un stadiu avansat de degradare, nemaifiind utilizate ca urmare a desființării unității militare care le-a avut în administrare. Expertul a stabilit că există în orice moment pericolul prăbușirii clădirilor prin pierderea stabilității, clădirile fiind încadrate în clasa Rs I de risc seismic, fiind deteriorate în procent de 80%, astfel încât acestea vor fi demolate pentru realizarea obiectivelor de investiţii propuse de municipalitate.

Noul ansamblu multifuncţional ce va fi realizat pe strada Tunari nr. 1 cuprinde apartamente pentru tineri, care să le poată achiziționa printr-un sistem de plată avantajos, dar și dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement.

Terenul fostei Unităţi Militare 01217, în suprafaţă de 11,7 hectare, a fost preluat de către Primăria Slatina din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, pe locul cazarmei autorităţile locale angajându-se să ridice cel mai nou cartier al oraşului.

Pe aceeași temă:

Aleșii au dat „undă verde” noului parc