Noul corp de la Minulescu, inaugurat de Ziua Colegiului

678

Cel mai bun colegiu din județul Olt, cu rezultate de excepție la olimpiade și competiții naționale, europene și balcanice, împlinește 97 de ani. Ziua liceului va fi marcată printr-o manifestare specială, în care va fi inaugurat și noul corp de clădire.

De la toamnă, la Colegiul Național ”Ion Minulescu” Slatina nu se va mai învăța în două schimburi. Noul corp de clădire va fi inaugurat lunea viitoare, pe 14 mai liceul aniversând 97 de ani de existență. Manifestările vor începe la ora 9.00 cu Ziua porților deschise, ocazie cu care elevii școlilor gimnaziale din municipiu vor avea ocazia de a afla mai multe despre oferta educațională, dotări, profesori și elevii colegiului, dar și despre rezultatele de execepție înregistrate în fiecare an de elevii colegiului slătinean. În același timp, se va desfășura și sesiunea de comunicări științifice, activitate organizată în patru săli de la etajul I cu table interactive. La ora 10.00, în prezența autorităților județene și locale, actuali și foști profesori și elevi ai colegiului, va fi inaugurat noul corp de clădire, un imobil nou cu 12 clase de învățământ, valoarea investiției fiind de 2,86 milioane lei.

Manifestările vor continua cu premierea olimpicilor naționali din anul școlar 2017/ 2018, acțiune organizată în amfiteatru, la ora 11.00, urmată în aceeași locație de o piesă de teatru prezentată de elevii colegiului.

Ziua Colegiului ”Ion Minulescu” Slatina se va încheia cu o masă festivă.

Unitatea- etalon de învățământ a județului Olt a început să funcționeze în 1921, în 1963 s-a înfiinţat Şcoala Medie nr.2, denumită ulterior Liceul de Cultură Generală nr.2. Prima promoţie a liceului a susţinut examenul de absolvire în anul 1969. Pe 11 mai 1972, Liceul nr.2 Slatina este denumit Liceul de Cultură Generală „Ion Minulescu”. În perioada 1980-1989 şcoala a purtat numele Liceul de Matematică–Fizică „Ion Minulescu”. În anul 1999 Liceul „Ion Minulescu” a dobândit statutul de colegiu naţional şi actuala denumire.