Mai mulți elevi vor putea lua calculatoare cu bani de la stat

82

În acest an, și elevii din familii cu un venit brut lunar pe mebru de familie de 250 de lei se încadrează să beneficieze de calculatoare prin programul ”Euro 200”.

Anul acesta, mai mulți elevi și studenți din familii cu venituri mici își vor putea achiziționa calculatoare cu bani de la stat. Guvernul a indexat plafonul de venit brut lunar pe mebru de familie. Dacă până acum puteau solicita ajutor financiar prin programul ”Euro 200” doar cei care aveau 150 lei/membru, anul acesta venitul este de 250 lei/membru.

De asemenea, Guvernul a aprobat și noul model al bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, culoarea bonului valoric fiind violet.

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200”, în anul 2018, este de 12.328.000 lei, pentru un număr estimat de 13.514 de beneficiari (elevi şi studenţi).

Venitul brut lunar pe membru de familie se stabilește luând în calcul toate veniturile cu caracter permanent din luna precedentă depunerii cererii, dar fără a ține cont de alocația de stat, alocația suplimentară pentru familiile cu mulți copii, bursa de studiu sau bursele sociale. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Anul trecut, din Olt au beneficiat de acest program 322 de elevi, iar în 2016- 500 elevi. Pentru anul acesta nu s-a stabilit calendarul programului, în ultimii doi ani cererile fiind deja depuse până pe 21 aprilie.