Sute de locuri la admitere pentru viitorii polițiști de frontieră

402

Absolvenții de liceu care doresc să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, se pot înscrie la admiterea pentru specializările polițist de frontieră și drept. Sute de locuri au fost scoase la concurs pentru admiterile din august-septembrie, dar și cea din ianuarie.

Tinerii olteni care doresc să urmeze o carieră de polițiști de frontieră pot participa la concursul de admitere organizat de unitățile de învățământ specializate din țară. Recrutarea celor cu domiciliul pe raza județului Olt se realizează de către Inspectoratul Poliției de Frontieră Corabia. 646 de locuri sunt puse la dispoziție noilor recruți la nivelul MAI. Astfel, la Academia de Poliție „A.I. Cuza” București – Facultatea de Poliție de Frontieră: curs de zi 60 locuri, curs frecvență redusă-6 locuri; la Academia de Poliție „A.I. Cuza” București – Facultatea de Științe Juridice și Administrative, specializarea Drept – 20 locuri; Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, curs de zi: sesiunea de admitere august – septembrie 2018 – 280 locuri, sesiunea de admitere ianuarie 2019 – 280 locuri.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră recrutează pentru admitere la instituțiile de învățământ ale MApN pe locurile MAI: la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, învățământ de zi, 2 locuri; la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, învățământ de zi, 21 locuri; la Academia Tehnică Militară, învățământ de zi, 33 locuri; la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda”,îinvatamant de zi, 13 locuri; la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, înv. zi, 6 locuri; Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța, înv. postliceal, cu durata de 2 ani, înv. zi, 66 locuri; Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, înv. postliceal, înv. zi, 8 locuri; Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, înv. postliceal, 5.

Pentru Academia de Poliție „A. I. Cuza” și unitățile de învățământ MApN data limită de înscriere este 25 mai, desfășurarea concursului 31 iulie -24 august. Pentru Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ,,Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere august – septembrie data limită de înscriere este 15 iunie, concursul desfășurându-se în perioada 24 august -4 septembrie, iar pentru sesiunea ianuarie 2019 data limită de înscriere este 23 noiembrie și cocnursul va fi organizat în perioada 10 – 21 ianuarie.

Tematica si bibliografia pentru concursul de admitere la Academia de Politie ,,A.I. Cuza” se gasesc pe pagina de internet www.academiadepolitie.ro.  Tematica si bibliografia pentru concursul de admitere la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” Oradea se gasesc pe pagina de internet www.avramiancu.ro.