Vicepremierul Stănescu a pus mâna pe cazma. El a luat parte la Proiectul ,,RoMândria”

115

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice, a participat sâmbătă, alături de alți membri ai Guvernului Dăncilă, la plantarea a 115.000 de stejari în Parcul Memoriei Naţionale „Stejarii României” din Mărăşeşti, în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, Proiectul inițiat de Antena 3 și sprijinit de  Consiliul Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Romsilva și MApN. a reunit alături de o serie de demnitari peste 11.000 de voluntari, printre care o mie de militari, jandarmi și polițiști.

Acțiunea a durat patru ore, timp în care puieții au fost plantați pe o suprafață de 25 de hectare. Fiecare stejar din Parc va purta numele unui erou care și-a jertfit viața pentru desăvârșirea Marii Uniri. Aceasta a fost cea de-a doua campanie de plantare de la Mărăşeşti, după cea desfăşurată în noiembrie, când aproximativ 8.000 de voluntari au plantat 50.000 de puieţi de stejari pe o suprafaţă de 10 hectare.

Campania prevede ca până la finele acestui an să fie plantați, pe o suprafață de 75 d eha, 335.000 de stejari.

Atmosfera a fost întreţinută de Filarmonica „George Enescu”, dar şi de alţi artişti, printre care Ruxandra Pitulice, Gheorghe Rizea şi Adrian Daminescu.

Cu această ocazie, vicepremierul Paul Stănescu Stănescu s-a declarat onorat să participe la această campanie, la Mărăşeşti, un loc încărcat de istorie.

„Iniţiativa este lăudabilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, din perspectivă istorică: pentru că avem, astfel, ocazia de a onora memoria ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă în timpul Primului Război Mondial. Le suntem recunoscători acestor eroi pentru sacrificiul și devotamentul de care au dat dovadă, făcând posibil parcursul nostru ulterior, ca naţiune. Proiectul acesta de voluntariat, atât de frumos denumit «RoMândria», început anul trecut şi continuat în anul Centenarului, ne aminteşte că această națiune are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar şi în cele mai dificile condiţii. Iar astăzi, idealul de atunci ar trebui transpus într-un efort colectiv la nivelul întregii societăţi româneşti de a fi uniţi în diversitate, deschişi la nou, dar fără a uita şi valorifica trecutul, determinaţi în a progresa şi a lupta pentru binele comun”, a declarat vicepremierul.