Marius Iancu: Preţuri corecte pentru producătorii de cereale

86

Legsilaţia agricolă se modifică. Aleşii vor ca noile reglementări pentru comerțul cu cereale să aducă preţuri corecte pentru producători. Se doreşte ca acestea să depindă de indicatorii de calitate şi de preţul pieței.

,,Toţi producătorii agricoli vor utiliza în tranzacţiile cu cereale un contract cadru de vânzare-cumpărare, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale”, anunță deputatul PSD de Olt Marius Iancu.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind modificarea OUG nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri ce reglementează a pieța cerealelor și a produselor procesate din cereale a fost votat, zilele trecute, în Camera Deputaților.

,,Toți producătorii agricoli vor utiliza în tranzacțiile cu cereale un contract cadru de vânzare-cumpărare, aprobat prin ordin al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, iar organismul responsabil cu aplicarea măsurilor de reglementare a pieței de cereale va fi Organizația Interprofesionala „Cereale și Produse Derivate din România”. Aceste modificări legislative vor permite o mai bună valorificare a producției de cereale și preturi echitabile care să permită recuperarea cheltuielilor de producție”, susţine, pe pagina sa de socializare, deputatul PSD de Olt Marius Iancu.