Birurile pe 2019, deja supuse transparenței la Slatina. Vezi dacă vei plăti mai mult

132

Primăria Slatina a supus de aproape o lună de zile transparenței publice proiectul privind stabilirea valorii taxelor și impozitelor pe care slătienenii le vor plăti în 2019. Principalele taxe și impozite rămân neschimbate sau sunt majorate cu câțiva lei.

Slătinenii vor plăti și anul viitor taxe pentru acces la teatru, pentru închirierea stadionului, pentru clubul nautic, patinoar sau bazin, la care se adaugă taxele și impozitele locale asupra clădirilor, terenurilor sau mijloace de transport. Primăria Slatina a lansat transparenței publice proiectul privind stabilirea valorilor impozabile, taxelor și impozitelor locale, precum și amenzilor aplicate în 2019. Termenul până la care administrația municipală a așteptat propunerile și opiniile slătinenilor a excpirat pe 23 martie, însă proiectul va fi dezbătut în ședință publică și apoi supus aprobării consiliului local, putându-se interveni cu modificări.

„La fel ca în ultimii doi ani, Primăria Slatina va menține pentru anul viitor aceleași valori ale impozitelor și taxelor locale principale – clădiri, teren, auto, majoritatea stabilite la limita minimă sau una apropiată acesteia, impusă de codul fiscal. Dacă se va impune vreo modificare, aceasta se va face în toamnă, probabil, când se va organiza dezbaterea publică asupra proiectului”, ne-a declarat Alin Calotă, director Direcția Economică.

Anul acesta, sătinenii scot din buzunar mai puțin decât anul trecut  în cazul clădirilor nerezidențiale, impozit care a scăzut de la 1% din valoarea imobilului la 0.5% din valoarea de cumpărare a spațiului comercial respectiv. Prevedere menținută ți în proiectul privind stabiloirea valorilor impozabile, impozitelor și taxelor locale, alte taxe asimilate acestora, precum și amenzile aplicabile pentru anul 2019. Aceleași se vor păstra și tarifele pentru piețe, târguri și bazare.

Printre taxele speciale ce se regăsesc în proiectul impozitelor și taxelor locale de anul viitor se taxa pentru accesul la teatru, închirierea stadionului 1 Mai, clubul nautic, patinoar sau bazin. Acestea din urmă au suferit mici modificări, fiind majorate în unele cazuri cu sume cuprinse între 1 – 10 lei.

 

 

Pe aceeași temă:

Program prelungit la taxe și impozite Slatina