Gheorghe Roșoga a înmânat la Giuvărăști Trofeul „Carul cu Flori” bălșencei Elissa Popovici

549

Ieri, la Giuvărăști, a fost dublă sărbătoare: s-a răsturnat carul cu Florii și carul cu flori ale cântecului popular. Primăria și Centrul Județean pentru Conservarea și  Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt  au organizat cea de-a IV-a ediție a Festivalului- concurs de muzică populară ʺCarul cu Floriʺ. Gheorghe Roșoga, președintele juriului, a înmânat premiile.

Sărbătoarea Floriilor a adus ieri, la Căminul Cultural Giuvărăști, muzică și voie bună, dar și spirit competițional, motiv de descoperire și promovare a viitorului folcloric oltenesc. Invitat special la Festivalul- concurs de muzică populară ʺCarul cu Floriʺ, îndrăgitul artist Gheorghe Roșoga, a fost președintele juriului, iar la final a susținut un microrecital de excepție.

16 concurenți din tot județul, începători sau deținători de premii și trofee la festivaluri mai mici sau mai mari, printre care și doi instrumentiști, au interpretat câte două piese de factură diferită, sub acompaniamentul Orchestrei Doina Oltului. Dirijorul Cristi Dumitru, membru al juriului, a pregătit inițial concurenții, unii fiind la prima cântare cu orchestra, astfel încât concursul s-a dovedit un adevărat spectacol, concurenții demonstrând că, în ciuda vârstei destul de fragede, sunt deja adevărați artiști. Iar juriul a fost pus în dificultate, interpretările fiind unele care au arătat reale calități vocale.

Cea care a reușit să câștige Trofeul Carul cu Flori este o micuță talentată-Elisa Popovici, de 8 ani, din Balș, elevă a Liceului Petre Pandrea. Ea este pregătită de către profesoara Victorița Cică, în cadrul Școlii Populare de Arte Slatina, este membră a Grupului Vocal Mlădițele Oltului, pregătit de aceeași profesoară de canto, și membră a Ansamblului GAL Ghimpețeni.

Restul premiilor au fost obținute de: Locul I- Vasia Oprea, Balș (pregătită de maestrul Marin Constantin); II- Corina Barbu, Corabia; III- Alina Mihai, Potcoava; mențiuni- Camelia Petria, Morunglav, Roxana Pațanghel, Balș și Emilia Ogea, Slatina; secțiunea instrumentiști: locul I- Alexandra Andrei, Giuvărăști; II- Marius Cioboată, Corabia.

De menționat că patru dintre câștigătoare sunt pregătite de prof. Victorița Cică și activează în Grupul Vocal Mlădițele Oltului și că tot patru câștigătoare activează în cadrul Ansamblului GAL Ghimpețeni.