Un senator de Olt pune presiune pe ministrul Transporturilor

66

Senatorul liberal Siminica Mirea este preocupată de siguranţa românilor în general şi a oltenilor în special. După ce a reuşit să determine autorităţile să monteze separatoare de sensuri pe drumul ce leagă Craiova de Slatina, senatorul vrea treceri la nivel cu calea ferată semnalizate corespunzător. Demnitarul face presiuni asupra Ministrului transporturilro, Lucian Şova să ia măsurile care se impun pentru a securiza trecerile la nivel de cale ferată la nivelul judeţului pe care-l reprezintă. Ca şi în cazul separatoarelor, măsura s-ar putea extinde la nivel naţional.

„În urmă mcu mai bine de un an mă adresam predecesorului dumneavoastră de la acea dată, domnului ministru Alexandru Răzvan Cuc. Solicitam de la acesta, de la instituția condusă acum de dumneavoastră, un răspuns legat de planul de măsuri și de investiții pe care îl derulează Căile Ferate Române în ceea ce privește securizarea trecerilor la nivel de cale ferată, cât și susținerea corespunzătoare a infrastructurii din zonă. Timpul a trecut, iar răspunsul contează mai puțin astăzi care a fost. Din păcate, în mod concret nu s-a procesat nimic în această direcție. Compania responsabilă alimentează spațiul public cu ideea că nu sunt bani. Un argument al neputinței și al nepăsării, care generează tragedii în zonele de intersecție între drumurile publice cu linia ferată. Aici consider că este nevoie de un plan de măsuri imediat, menit să securizeze prin bariere principalele treceri de tip intersecție, între calea rutieră și calea ferată! Viețile oamenilor contează! Securitatea căii de rulare, de asemenea!”, a  susţinut senatorul Siminica Mirea în interpelarea adresată ministrului Transporturilor.

În susţinerea afirmaţiilor sale, demnitarul de Olt invocă mai multe treceri la nivel cu calea ferată unde din cauza semnalizării care lasă mult de dorit sau lipseşte cu desăvârşire poate conduce la adevărate tragedii.

„La nivelul județului Olt am identificat câteva treceri cu nivel de cale ferată, unde este urgență maximă. Mă refer aici la intersecțiile de pe raza localității Fălcoiu, Piatra-Olt (două treceri majore: ieșire Slătioara și ieșire Găneasa), Potcoava, Corbu. Sunt cele mai tranzitate intersecții de acest gen, cele mai expuse accidentelor tragice. Costurile, nu vreau să vă sugerez, dar nu sunt atât de mari cât să pericliteze funcționarea Companiei Naționale – Căile Ferate Române” a concluzionat Mirea.

Senatorul liberal l-a întrebat pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, de proiectele pe care le are Ministerului Transporturilorîn județul Olt, cu privire la securizarea trecerilor la nivel de cale ferată.