Primăria Slatina dă 1 milion de lei pentru proiectele de interes local

195

Cu condiția ca proiectele să promoveze sau să adauge identitate municipiului Slatina, administrația capitalei de județ pune la bătaie finanțarea, banii fiind nerambursabili. Anul acesta, suma alocată va fi de 1 milion de lei.

O sumă mai mare decât anul trecut va aloca Primăria Slatina în 2018 proiectelor de interes local solicitate de organizaţii neguvernamentale, asociaţii sau fundaţii, culte religioase şi persoane fizice, în derularea de acţiuni cu caracter specific domeniilor: cultural, social, sportiv, culte religioase, învăţământ, sănătate, mediu etc. Banii alocați proiectelor derulate de slătineni cu spirit de inițiativă sunt nerambursabili. Considerând că „iniţiativele în spaţiul public reprezintă un motor al progresului şi pot răspunde la multe dintre problemele comunităţii locale”, consiliul local va avea supus aprobării pe ordinea de zi în următoarea ședință „Programulanual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru anul 2018”.

Obiectivele acestui proiect sunt: menţinerea unei bune stări de sănătate şi consolidarea socializării cetăţenilor din municipiul Slatina prin încurajarea practicării activităţilor fizice şi sportive; stimularea participării slătinenilor la viaţa culturală prin diversificarea ofertei culturale; stimularea implicării organizaţiilor neguvernamentale în valorificarea potenţialului cultural din municipiul Slatina.

Bugetul programului din acest an este de 1.000.000 lei, iar sumele nu sunt defalcate pe domenii de interes, propuse a fi finanțate.

Anul trecut suma aprobată și prevăzută în bugetul autohton a fost de 700.000 de lei. 21 de proiecte au primit girul comisiei, din 37 depuse, cea mai mare sumă revenind proiectului de realizarea a unui film documentar despre municipiu și a unui album-foto, adevărate cărți de vizită pentru orice slătinean.În funcție de respectarea criteriilor impuse, s-au alocat sume cuprinse între 4.000 de lei și 150.000 de lei.