Oltean fost ministru al Culturii se ia la “trântă” cu actualul ministru

91

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, deputatul de Olt Gigel Ştirbu, se ia din nou de ministrul Culturii, actorul George Ivaşcu, care a tratat cu “flit” invitaţia de a participa la audierile din comisie.

Invitat la audierile de astăzi la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor în legătură cu manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial, promovate şi desfăşurate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, ministrul George Ivaşcu nu a catadicsit să se preyinte, deşi, potrivit regulamentului Camerei, dacă miniştrilor li se solicită participarea, preyentţa lor devine obligatorie . Indignat la culme că înainte de începerea şedinţei cu cinci minute un secretar de stat de la Ministerul Culturii a venit la Parlament şi a anunţat că ministrul George Ivaşcu nu va fi prezent la comisie, Gigel Ştirbu a declarat că va cere mâine, în plen, explicaţii cu privire la atitudinea ministrului.

Ştirbu a precizat că a trimis patru invitaţii către ministrul Culturii, prima acum cinci săptămâni, iar la niciuna nu a primit răspuns scris din partea acestuia. “Ultima adresă am trimis-o ieri (luni – n.r.), la ora 11,00. Am fost sunat de unul dintre secretarii de stat, care m-a asigurat că ministrul va fi prezent la comisie. Mâine (miercuri – n.r.), în plen, voi lua cuvântul şi voi solicita un punct de vedere oficial din partea acestui domn. (…) Nu ştiu dacă vreodată vreun ministru s-a comportat de asemenea manieră”, a spus Ştirbu, citat de Agerpres.