Avocatul Poporului se autosesizează aiurea. Pătru: din 2016 spitalul din Slatina nu a avut probleme  cu aprovizionarea cu vaccin antirabic

722

Un copil mușcat de câine care s-ar fi plimbat pe la trei spitale pe o rază de 140km pentru a i se administra vaccin antirabic, în ianuarie, a determinat Avocatul Poporului să ia atitudine abia acum. Instituția s-a sesizat din oficiu privind lipsa vaccinului antirabic în spitalele din Calafat, Craiova și Slatina. În replică, directorul medical al spitalului slătinean spune că este aberant să se autosesizeze fără să se informeze și că din 2016 cea mai mare unitate medicală din Olt nu a avut nicio problemă cu aprovizionarea cu vaccin antirabic, iar acel pacient nu a ajuns niciodată la Spitalul Județean Slatina.

Comunicatul de presă privind sesizarea din oficiu a fost dat ieri. Grav este faptul că această autosesizare s-a făcut pe baza unor întâmplări relatate de presă, fără ca Avocatul Poporului să ceară lămuriri de la Spitalul Slatina. Directorul medical Cătălin Pătru spune că unitatea medicală nu a avut în ultimii doi ani nicio problemă legată de lipsa acestui vaccin, anul trecut fiind vaccinate antirabic circa 750 de persoane la Spitalul Județean Slatina.

„Din 2016, Spitalul Slatina nu a avut nicio problemă cu aprovizionarea cu vaccin antirabic. Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului se bazează pe cazul unul copil care s-a prezentat la Boli Infecțioase Craiova și care nu a ajuns la noi niciodată. Am fost informați de colegii din Craiova despre problema pe care o au cu vaccinul și le-am comunicat faptul că putem furniza vaccin pacientului. Nu a ajuns la noi pentru că pe drum și-a cumpărat vaccinul dintr-o farmacie. Anul trecut, la Spitalul Județean Slatina au fost vaccinate antirabic 750 de persoane din Olt și din județele limitrofe. Nu a fost nimeni refuzat, nimeni nu a fost trimis să cumpere. În fiecare lună facem aprovizionarea”, a declarat, pentru Realitatea Oltului, directorul medical Cătălin Pătru.