Pe 24 martie e #RevoltaPolițiștilor. Și de la Olt, sute de polițiști iau drumul Capitalei

177
foto:arhivă

Cel mai mare protest al polițiștilor se anunță cu o zi înainte de Ziua Poliției Române. Oamenii legii vor sărbători în stradă, pe 24 martie, la acțiunea organizată în fața sediului M.A.I. fiind așteptați peste 10.000 de polițiști din toată țara.

Sindicatele din poliție s-au unit și cer într-un glas rezolvarea celei mai arzătoare nemulțumiri: salarizarea. „Nu mai cerem nimci, nici dotări, nici… nimic, doar salarii. Un lucru decent, într-o României integrată Uniunii Europene. Cerem aplicarea legii, nu altceva. Nu cerem în plus. În acest moment, noi suntem plătiți la nivelul lui 2009, cu excepția doamnei ministru. Pentru dânsa se poate, pentru noi nu. Ori este lege pentru toți, ori pentru niciunul!”, a declarat Cristel Ioțu, liderul SNPPC- filiala Olt, pentru Realitatea Oltului.

Revolta Polițiștilor, la care sunt așteptați să participe peste 10.000 de polițiști, va fi organizată pe 24 martie, într-o zi de sâmbătă, cu o zi înainte de Ziua Poliției Române, iar pentru acțiunea ce va avea loc în fața ministerului de resort sindicaliștii au obținut deja autorizația.

Din Olt, vor lua drumul Capitalei pentru a-și striga nemulțumirile în stradă circa 300 de polițiști.

Acțiunea se anunță cea mai mare organizată vreodată în România de ctre oamenii legii. Anul trecut, polițiștii au ieșit în stradă o dată de Ziua Poliției Române și a doua oară în decembrie.